Zijn hangborsten te voorkomen?

hangborstenEen reeks factoren kan leiden tot hangborsten, zoals de leeftijd, body mass index en het aantal zwangerschappen. Sommige onderzoekers associëren een geschiedenis van roken met doorhangende borsten, hoewel andere onderzoeken deze bevindingen niet bevestigen.

Borsten zijn er in veel verschillende vormen en maten, en ze kunnen in de loop van de tijd veranderen. Veranderingen aan iemands borsten zijn doorgaans niet gevaarlijk, maar ze kunnen een afname van het zelfvertrouwen veroorzaken en de kwaliteit van leven beïnvloeden. Blijf lezen om meer te weten te komen over de oorzaken van doorhangende borsten en enkele stappen die je kunt nemen om het uiterlijk van je slappe borsten te veranderen.

Wat veroorzaakt hangborsten?

Het doorzakken van de borsten is een volledig natuurlijk fenomeen dat vrouwen overkomt naarmate ze ouder worden. Borsten bestaan ​​uit vet en ligamenten die uitrekken en na verloop van tijd hun elasticiteit verliezen. Onthoud dat de borsten geen spierweefsel hebben, wat betekent dat lichaamsbeweging de borsten zelf niet harder of steviger kan maken.

Borsten zakken ook door naarmate vrouwen ouder worden vanwege de zwaartekracht. De zwaartekracht trekt het lichaam dichter naar de aarde en naarmate we ouder worden, eist het zijn tol van ons lichaam, vooral op onze zachte en elastische delen.

Roken zorgt er ook voor dat borsten gaan hangen omdat sigaretten kankerverwekkende stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de elasticiteit van het lichaam. Ten slotte kan gewichtstoename er ook voor zorgen dat je afhangers krijgt. Vet wordt opgeslagen in de borsten bij gewichtstoename waardoor de huid rekt om meer vet op te nemen.

Oplossingen voor slappe borsten

Er zijn verschillende opties om het uiterlijk van doorhangende borsten te verbeteren. Hoewel chirurgie de meest gebruikelijke methode is om het uiterlijk van borsten te verbeteren, kunnen andere niet-invasieve strategieën ook effectief zijn.

Chirurgie

Plastisch chirurgen zullen een classificatiesysteem gebruiken om het niveau van borstptose, of de verzakking van de borst, in kaart te brengen. Deze classificaties gebruiken de positie van de tepel om de mate van de doorhangende borsten te meten. Afhankelijk van de classificatie kunnen chirurgen verschillende strategieën aanbevelen. Om het uiterlijk van doorhangende borsten te verbeteren, kunnen ze het volgende aanbevelen:

Borstlift

Het doel van een borstlift, of mastopexie, is om de borsten te verhogen door overtollige huid te verwijderen en het borstweefsel strakker te maken om de borstomtrek te verbeteren en te ondersteunen. Een borstlift verandert de grootte van het borstweefsel niet, dus mensen met grote borsten hebben mogelijk een verkleining nodig.

Borstvergroting

Om borstptose te verminderen, kunnen sommige chirurgen een borstvergroting voorstellen. Afhankelijk van de classificatie van de afhangende borsten, kan een persoon zowel een vergroting als een borstlift nodig hebben.

Mastectomie

Een borstamputatie omvat het verwijderen van borstweefsel. Een chirurg kan de hele borst verwijderen of slechts een deel van het borstweefsel. Chirurgen raden doorgaans geen borstamputatie aan voor mensen met aanzienlijke ptose vanwege het risico op tepelproblemen.

Huisremedies voor slappe borsten

Er zijn mensen die suggereren dat niet-invasieve maatregelen, zoals gerichte oefeningen, kunnen helpen bij het hebben van doorhangende borsten. Oefeningen die zich op de borst concentreren, zijn onder meer push-ups, borstdrukken en de plank. Artsen vinden het echter moeilijk om dergelijke oefeningen aan te bevelen, aangezien onderzoekers in geen enkele studie hebben onderzocht of ze wel effectief zijn.

Het dragen van een ondersteunende beha kan ook helpen het uitzicht van doorhangende borsten te verbeteren, maar er zijn geen aanwijzingen dat een beha borstptose kan voorkomen of omkeren.

Overgewicht kan een oorzaak zijn van afhangers. Daarom kan afvallen door een gezond dieet te volgen, het uiterlijk van je borsten helpen verbeteren. Ook spiertraining en aerobe oefeningen kunnen je helpen om je gewicht te beheersen.

Het beste wat je kunt doen om doorhangende borsten te voorkomen, is gezond blijven, kankerverwekkende stoffen zoals roken vermijden en op gewicht blijven om te voorkomen dat je te veel vet in de borsten hebt.

Ook een bh met een betere ondersteuning kan het overmatig doorzakken van de borsten helpen voorkomen.

Bron: Gezonder leven en Wikipedia