Waar en hoe kan je een goede bh kopen?

Vrouw met witte bhLaten we eerlijk zijn: een goede bh kopen kost soms meer moeite dan het zou moeten zijn, en vanwege het aantal opkomende lingeriemerken, kan het vaak intimiderender zijn dan we zouden willen. Als je echter op zoek bent naar de beste bh-merken op de markt, waarom dan geen goede bh online kopen?

Hoewel je misschien niet de luxe hebt van een paskamer om een ​​beha te passen, dankzij de aard van online winkelen, kun je kijken naar beoordelingen om advies in te winnen van degenen die deze merken zelf hebben uitgeprobeerd. Wij hebben enkele van de beste merken gevonden die aan al je behoeften voldoen, van comfort en ondersteuning tot pasvorm en stijl - als het tenslotte om dingen gaat welke we elke dag dragen, waarom dan niet het beste?

Wanneer moet ik mijn beha vervangen?

In plaats van om het jaar een bh te kopen, is het beter om je beha te vervangen wanneer deze zijn elasticiteit verliest en niet langer ondersteunend aanvoelt. Houd er rekening mee dat hoe vaker je de beha draagt ​​en wast, hoe sneller deze moet worden vervangen. En omdat je maat in de loop van de tijd kan veranderen, is het belangrijk om één of twee keer per jaar voor een spiegel te kijken of je beha niet te groot of te klein is.

Hoe kan ik mijn juiste bh-maat vinden?

Je kunt beginnen met het thuis opmeten van je bh-maat. Zelfs dan zou je nog steeds een paar verschillende maten moeten proberen om te zien wat het beste past en aanvoelt. Het helpt om een ​​paar band- en cupmaten op en neer te gaan als de pasvorm niet goed aanvoelt. Let op: net als bij kleding kan elk merk anders bij je passen.

Koop ook geen nieuwe beha wanneer je ongesteld bent. Tijdens deze periode kunnen je borsten vocht ophouden, waardoor ze groter lijken.

Hoe weet ik of een beha goed past?

De cups moeten gevuld zijn zonder gapende gaten (wat betekent dat de cup te groot is) of mogen niet overlopen (een teken dat de cup te klein is). De band mag niet te hoog of te laag op je rug zitten en het middenstuk van de beha moet plat tegen je borstbeen liggen. De banden moeten comfortabel op je schouders zitten. Door de banden aan te passen, kun je een betere pasvorm vinden - door de banden strakker te maken, worden je borsten vaak meer gelift en ondersteund, wat helpt bij het wegnemen van rug- en schouderpijn.

Video: hoe vind je een goed passende beha?

Welke stijl? Welk merk? Welke winkel?

Nu je weet waar je op moet letten, zijn hier enkele stijlen, merken en winkels waar je een goede bh kunt kopen voor elke cup-maat:

T-shirt beha

De T-shirt en full coverage beha verdient voor veel vrouwen de eerste plaats en wordt beoordeeld als de meest comfortabele beha. De meeste vrouwen houden vooral van de stof van de T-shirt beha's van onder andere gerenommeerde merken als Natori, Hanes, Thirdlove en Spanx. Maar ze zeggen ook dat deze comfortabel zitten, ondersteunend aanvoelen, niet bewegen en gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. De binnenkant van de beha's zijn superglad en voelen goed aan op de huid. Je kunt de beha's onder elk dun T-shirt dragen zonder dat deze te zien is. Bovendien blijken het duurzame beha's te zijn omdat deze na het wassen hun vorm behouden. Ook bij Hunkemöller en Bonprix vind je goede T-shirt beha's met een goede prijs kwaliteitverhouding.

Beugelloze beha

Beha's zonder beugels worden vaak 'soft cup'-bh's genoemd omdat ze geen stijf/ hard materiaal bevatten. De bh is volledig gemaakt van stof, wat de meeste vrouwen erg comfortabel vinden. Beha's zonder beugels zijn meestal beter geschikt voor vrouwen met een kleinere borst, omdat ze niet zoveel ondersteuning nodig hebben. Dat wil echter niet zeggen dat iemand met een grote borst geen beha zonder beugels kan dragen. Het komt vooral neer op persoonlijke voorkeur! Beha's zonder beugels gaan ook vaak langer mee dan beugelbeha's omdat er geen beugel is die door de stof kan breken of uit zijn vorm kan buigen. Een goede duurzame beha zonder beugel vind je onder andere in de collectie van Vanity Fair lingerie. Wie echter minder geld wil uitgeven, kan een goede beugelloze bh kopen bij C&A, Hunkemöller, Bonprix en zelfs bij Zeeman.

Beha's voor grote borsten

Als je moeite hebt om een ​​goede bh in grotere cupmaten te vinden, dan zijn de grote merken Playtex, Freya, Soma, Shapeez iets voor jou, maar ook bij Meyer Mode vind je moeiteloos een model dat bij je past.

Bron: Libelle en Hunkemoller