Er is een verband tussen de voeding en de gezondheid en schoonheid van de borsten. Er word aangenomen dat bepaalde voedingsmiddelen het manifesteren van ziekten en stoornissen kunnen voorkomen, de weefsels zullen versterken en de huid zacht maken en hydrateren.

Voeding die de voorkeur heeft

Groenten en hele granen

Rijk aan fyto-oestrogenen, dit is een voedingsstof die eiwitten levert en heel belangrijk is voor het herstellen van weefsel. Het is ook aanbevolen om linzen, bonen en erwten te eten omdat deze rijk zijn aan vitamines, calcium, ijzer en kalium. Eveneens belangrijke voedingsmiddelen zijn soja, algen, granen en zilvervliesrijst.

Vis

Vette visDe omega 3 die aanwezig is in vis komen de doorbloeding ten goede en verbeteren de elasticiteit van de celmembranen waardoor ze aan stevigheid winnen. De huid wordt gladder, de weefsels veerkrachtiger. Omega 3 heeft ook invloed op de regeling van het insulineniveau, de productie van het vrouwelijk geslachtshormonen wordt hierdoor positief beïnvloed en geeft een preventief effect op het ontstaan van tumoren.

Kruisbloemige groenten

Onder deze groenten behoren kool, bloemkool, witloof, broccoli, raapstelen, radijs, waterkers en mierikswortel. Deze groenten bevatten fyto-oestrogenen en antioxydanten die nuttig zijn tegen de veroudering van de huid.

Verse groenten en fruit

Een bron van vitaminen en mineralen.

Extra vergine olijfolie

Rijk aan antioxidanten en vitamine E. Neem 1 tot 2 eetlepels per dag van deze olie, het zorgt voor een goed gehydrateerde huid en een minder snelle veroudering.

Risico op borstkanker verminderen

De sojaplant is een kruidachtige plant (eenjarig) die behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Het is een plant die peulen vormt, de peulen zijn gevuld met 2 tot 3 eetbare zaden die rijk zijn aan olie. Sojabonen bevatten veel vitamine E en bestaan voor 30 tot 40% uit eiwitten, voor 10 tot 15% uit oplosbare koolhydraten en voor 15 tot 20% uit meervoudige onverzadigde vetten.

Uit de bonen (de peulen dus) kan men olie persen en kan er een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen van worden gemaakt zoals kiemgroente, sojamelk, ijs, tofu, yoghurt, vleesvervangers en sauzen. Soja is het voedingsmiddel dat uw borsten het meest te bieden heeft, wetenschappelijk onderzoek leverde aanwijzingen dat soja het risico op borstkanker vermindert.