Help! Mijn borsten zijn mega groot!

grote borsten van pamela andersonZoveel goedbedeelde dames kennen de strijd maar al te goed. Je vindt eindelijk de outfit die bij je stijl past. Het is flirterig, cool en trendy en je hebt zelfs schoenen die er perfect bij passen. Er is echter een groot probleem. Je borsten steken uit en domineren de outfit. Dus, wat kun je doen om je borsten er kleiner uit te laten zien?

3 Tips om je borsten er kleiner uit te laten zien

In de afgelopen 10 jaar zijn de trends verschoven. Kleine borsten werden "in" gemaakt. Hoewel dat geweldig is voor vrouwen met kleine borsten, maakt het het voor bustier-babes aanzienlijk moeilijker om kleding te vinden die goed past.

Er zijn echter verschillende manieren om te proberen je borsten er kleiner uit te laten zien, zonder permanente maatregelen te nemen! Deze manieren variëeren van het strategisch dragen van bh's die de illusie wekken van kleinere borsten te hebben, het letten op je kleding en houding, tot het opnemen van de juiste oefeningen en voeding in je dagelijkse routine. Je kunt dus de maat van je borsten verminderen - althans qua uiterlijk - zonder operaties. Bijvoorbeeld:

1. Zorg voor meer natuurlijk evenwicht

Als je je lichaam er op een natuurlijke manier evenwichtiger uit wilt laten zien en de aandacht van je borsten wilt afleiden, probeer dan de aandacht naar je heupen te trekken. Dit betekent dat in plaats van kleding te dragen die de aandacht op je borsten vestigen, in plaats daarvan kleding draagt ​​die je heupen accentueren.

2. Zorg voor een goed passende bh

Heel wat vrouwen dragen de verkeerde bh-maat, maar een goed passende bh zal niet alleen comfortabeler zijn en pijn in de borsten verminderen, maar je borsten zullen er ook kleiner uitzien. Als je een bh in de juiste maat koopt, krijg je de ondersteuning die je nodig hebt en wordt de druk op je schouders en rug verlicht. Het zal ook helpen om je houding te verbeteren, waardoor je borsten er ook kleiner uitzien.

3. Gezond dieet

In de meeste gevallen kan een grote borstomvang niet worden voorkomen of behandeld zonder operatie, vanwege factoren zoals genetica of hormonen. Door echter een gezonde levensstijl aan te houden met een dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kun je het risico op extra groei door gewichtstoename in helpen verminderen.

Waarom heb ik grote borsten?

De borstomvang heeft de neiging om een ​​sterke invloed te hebben op iemands zelfrespect, zowel positief als negatief. Het hebben van te grote borsten kan ook rug- en nekpijn veroorzaken, het moeilijk maken om goed passende kleding te vinden en ongewenste aandacht van anderen trekken. Als je mega grote borsten hebt, vraag je je mogelijk af waarom je borsten zo groot zijn en je er iets kan aan doen. Veelvoorkomende redenen van overontwikkelde borsten zijn:

Genetica

Sommige vrouwen zijn vatbaar voor een vollere borstomvang. Dit kan worden geërfd van zowel de moeder- als de vaderskant.

Hormonale veranderingen

Vrouwen ontwikkelen hun borsten tijdens de puberteit naarmate het oestrogeen toeneemt. Zwangerschap en melkproductie kunnen er ook voor zorgen dat de borsten groter worden als gevolg van hormonale veranderingen.

Medicijnen

Bepaalde medicijnen kunnen leiden tot vergroot borstweefsel. Denk hierbij aan de pil of hulpmiddelen tegen acne, beide kunnen hormonen bevatten. Maar de omvang van de borstomvang kan ook vergroten door het gebruik van marihuana en anabole steroïden.

Gewichtstoename

De borsten zijn samengesteld uit zowel vetweefsel als klierweefsel. Bij gewichtstoename of verlies kan het vetweefsel daardoor ook fluctueren. Vrouwen in de menopauze zullen hun gewicht en borstomvang zien stijgen, vaak als gevolg van een ongezonde levensstijl (slecht dieet en minder beweging).

Medische hulp

Wanneer je grote borsten storend zijn in je dagelijkse activiteiten en je verlichting zoekt van de lichamelijke ongemakken die je mogelijk ervaart, neem dan contact op met je huisarts om samen een consult te plannen bij een gecertificeerde plastisch chirurg. Misschien ben je een goede kandidaat voor een borstverkleining. Een plastisch chirurg zal je begrijpen en kan je helpen met de beste opties voor je aandoening.

Video: de meest gestelde vragen over borstverkleining

Bronnen: Mens en Gezondheid en Cosmopolitan