Help, ik durf niet in monokini op het strand!

Vrouw op het strandBehoor ook jij tot de groep vrouwen die niet in monokini op het strand durft? Weet dan dat je niet de enige bent. Maar de volgende keer dat je op het strand bent, kijk dan eens naar de lichamen om je heen. Je zult alle soorten en maten zien die plezier hebben in de zon. Dit zou je moeten aanmoedigen om je lichamelijke onzekerheden te vergeten. Maar wij begrijpen dat meer zelfvertouwen krijgen niet overhaast kan worden, daarom delen we in dit artikel vijf tips om je op weg te helpen.

1. Oefen thuis

Het klinkt raar, maar het zal je enorm helpen. Trek je monokini aan en hang maar wat rond in huis. Doe de was, kijk wat Netflix, kook het avondeten. Om het even wat je ook doet in huis, doe het in monokini. Hierdoor ga je lekker in het badpak zitten of juist niet. Want misschien is het broekje of het bovenstuk te strak of te groot, en is het gewoon onhandig om erin rond te lopen. Maar het is ook goed mogelijk dat je ontdekt dat dit soort zwemkleding je lichaam er geweldig uit laat zien. Dit helpt je te beslissen of je de manier waarop het past leuk vindt voordat je naar het strand gaat. Daarnaast dwingt het je om wat tijd met je lichaam door te brengen op een manier die je normaal niet zou doen.

2. Omring jezelf met vrienden en familie

Mensen die je steunen en van je houden als je nerveus of kritisch voor jezelf bent, zijn je go-to. Ga naar het strand met een paar vrienden die ervoor zorgen dat je je zelfverzekerd voelt en die je zullen helpen concentreren op het plezier dat je hebt in plaats van hoe je eruit ziet. Breng je tijd niet door met mensen die hun lichaam (en dat van jou!) vergelijken met anderen of die klagen of zich schamen. Het is al moeilijk genoeg om met je eigen innerlijke critici om te gaan. Het laatste wat je nodig heb is dat iemand anders je lichaam naar beneden haalt.

3. Vind de juiste monokini voor jouw lichaamstype

Het kiezen van de juiste monokini kan het verschil maken. Door verschillende stijlen te proberen, ontdek je welke monokini bij jouw lichaam past. Hierdoor verricht je wonderen voor jezelf om je zelfverzekerd te voelen op het strand.

4. Elk lichaam is een monokini waard

Als je je realiseert dat je geen sappenkuur of een speciale training hoeft te doen om je zelfverzekerd te voelen op het strand, wordt niet alleen het kiezen van een monokini eenvoudig maar ook het dragen van een monokini. Zwemmen, bij het zwembad liggen met een goed boek, bijpraten met een goede vriend of vriendin terwijl je op een strandlaken ligt, wandelen langs het water - er zijn zoveel leuke activiteiten die je in een monokini kunt doen zonder dat je direct het volledige strand op en af moet lopen. Actief zijn en gezond eten is altijd goed voor je, maar weet dat je lichaam op elk moment klaar is voor een monokini.

5. Investeer in een goede cover-up en leuke accessoires

Lopen van je veilig plekje op het strand naar het water of de strandbar kan de meest ongemakkelijke, enge wandeling ooit zijn. Maar als je de juiste cover-up hebt waardoor je je minder kwetsbaar voelt tijdens die wandeling, wordt jouw dag op het strand alleen maar beter. Wil je iets dat je volledige lichaam zal bedekken? Een lange maxi-jurk is de trend. Een doorschijnende wikkeljurk of top pronkt met je monokini terwijl je je wat bescheidener voelt. Het geeft je zelfs het gevoel dat je de hele dag op een Mexicaans strand vertoeft en margarita's drinkt in plaats van op het strand in Europa. De tijd nemen om je monokini er extra fantastisch uit te laten zien, kan een groot verschil maken. Of het nu gaat om een ​​mooie zonnebril, een strohoed, de perfecte strandtas of een schattig paar strandschoenen, net die accessoires geven je zelfvertrouwen de extra boost die je nodig hebt.

Bronnen: Vrouwenpower en De Standaard