Waarom houden mannen van grote borsten?

Vrouw met grote borstenMocht je je afvragen wat wetenschappers doen wanneer ze zich vervelen, dan is hier het antwoord. Een groep wetenschappers heeft eindelijk een van de meest prangende vragen in ons hoofd beantwoord: waarom houden mannen van mooie grote borsten? Ontdek het hier!

Wat zegt de wetenschap:

Sinds de jaren zestig hebben veel onderzoeken de aantrekkelijkheid van de borsten van vrouwen beoordeeld, met name wat betreft de grootte. Twee recente studies ondersteunen het idee dat mannen de voorkeur geven aan grote en mooie borsten:

Franse onderzoekers voorzagen vrouwen van voorgevormde bh's in verschillende maten en stuurden ze vervolgens naar cafés waar ze alleen zaten. Naarmate de bh-maat toenam, nam ook het aantal mannen toe dat hen benaderde.

Nieuw-Zeelandse onderzoekers gebruikten eye-trackingtechnologie om te beoordelen hoe mannen naar vrouwen met borsten van verschillende grootte keken. Terwijl ook kleine borsten de aandacht van sommige mannen trok, staarden de meeste mannen naar de vrouwen met middelgrote tot grote borsten. Maar wat zien mannen in een goed gevulde boezem? Hieronder enkele veronderstellingen.

1. Jeugdig- en vruchtbaarheid

Een reeds lang bestaande theorie stelt dat grote borsten aan mannen aangeeft dat een vrouw jeugdig en vruchtbaar is - en dus ook een veelbelovende partner. In 2004 toonde een onderzoek aan dat vrouwen met een mooie boezem meer estradiol produceren halverwege hun cyclus, wat hen vruchtbaarder zou kunnen maken.

Laten we even de basisbiologie gaan gebruiken. Traditioneel voelen mensen zich aangetrokken tot kenmerken die aangeven dat de toekomst van hun potentiële nakomelingen sterk is. Mensen houden van gezonde genen. Grotere borsten betekenen voor mannen meer kans op reproductief succes, en daarom voelen ze zich zo tot hen aangetrokken.

2. Borsten en verbondenheid

Mannen houden van rijk gevulde boezems die ze kunnen aanraken en stimuleren. Wanneer de borsten van een vrouw worden aangeraakt of gemasseerd worden, wordt er oxytocine afgegeven in de hersenen van de vrouw - net zoals bij het geven van borstvoeding aan een baby. De oxytocine zorgt ervoor dat een moeder zich verbonden voelt met haar baby en hetzelfde gevoel komt naar boven wanneer een man de borsten stimuleert.

Functioneel gezien betekent dit dat borsten ook dienst doen als een seksueel orgaan en dus een belangrijke bron van seksueel genot zijn voor vrouwen. Vrouwen met mooie borsten halen dus meer voordeel uit hun borsten, omdat ze een opwindende visuele stimulans zijn voor de meeste mannen.

3. Uitstraling en borsten

Mooie borsten geven vrouwen een flinke dosis zelfvertrouwen. Door het hebben van borsten voelen ze zich supervrouwelijk, wat op zijn beurt mannen aantrekt. Heel wat vrouwen laten om die reden een borstvergroting uitvoeren of starten met het nemen van borstpillen om hun zelfvertrouwen tegenover mannen een boost te geven.

Onze moderne samenleving is wat veranderd. Heel wat vrouwen zijn mannelijker geworden omdat ze zelfstandiger kunnen functioneren of een job hebben die vroeger alleen voor mannen was weggelegd. Maar mannen zijn dol op zelfstandige vrouwen die zelfvertrouwen en vrouwelijkheid uitstralen.

Onderzoek toont het ook keer op keer aan - vrouwelijk trekt mannelijk aan. En als je die hete alfamannetjes in je leven wilt, moet je daar rekening mee houden.

Verdict

We zullen het wellicht nooit met zekerheid weten, maar heel wat onderzoek toont aan dat de meeste mannen van middelgrote tot grote borsten houden.

Video: tips voor grotere borsten

Bron: www.mannengeheim.nl / www.seksonderzoek.be