Crèmes en plantaardige oliën

Crèmes

Tegen striae of striemen

Elke dag uw borsten insmeren met calendulazalf.

Om de borsten te verstevigen

Elke dag uw borsten insmeren met tarwekiemcrème.

Plantaardige olieën

Voor een verstevigende en stimulerende werking

Onderstaande plantaardige olieën zijn geschikt om de borsten mee in te smeren. U kan er ook een paar druppels van 1 of meerdere essentiële olieën aan toevoegen. U kunt kiezen uit basilicum, benzoë, geranium, wierook, lavendel, citroen, petit grain, den, roos, rozemarijn, salie en sandelhout.

  • Avocado
  • Tarwekiem
  • Jojoba
  • Zoete amandel
  • Sesamzaad

Bij pijnlijke borsten

Zoete amandelolie en essentiële geraniumolie: 7 to 9 druppels essentiële geraniumolie vermengen met 30cl zoete amandelolie en de borsten masseren met dit mengsel.

Alternatief: kokend water laten afkoelen tot het een aangename temperatuur heeft. Dan 3 tot 4 druppels essentiële geraniumolie toevoegen en dit gebruiken om een kompres mee te maken, je kan er ook uw borsten mee wassen.

Tegen kloven

Tarwekiemolie en essentiële kamilleolie: 6 tot 9 druppels essentiële kamilleolie toevoegen aan 30cl tarwekiemolie en dan de borsten masseren met dit mengsel.

Bij stuwing van de borsten

Essentiële olie van geranium of munt: 7 druppels geraniumolie of muntolie toevoegen aan 30cl tarwekiemolie en dit mengsel gebruiken om uw borsten mee te masseren.

Alternatief: 2 tot 3 druppels geraniumolie of muntolie toevoegen aan een eetlepel honing en met dit mengsel uw borsten masseren. De olie kan ook vermengd worden met een neutrale crème of met zoete amandelolie.