Cosmetische preparaten & behandelingen

vrouw-met-badjasEen opsomming van de algemene regels voor het behoud van gezonde en mooie borsten:

  • De dagelijkse reiniging van de borsten doe je het best met producten die bestanddelen bevatten die het uitdrogen van de huid vermijden, het is beter om zachte reinigingsmelk en tonic te gebruiken die je ook gebruikt voor gezichtsreiniging.
  • Na een douche of bad klopt u zachtjes een vochtinbrengend en verzachtend product in de huid. Door het huidverzorgingsproduct op deze wijze aan te brengen bevordert u de elasticiteit en zachtheid van de huid. Het product met de vingertoppen zachtjes uitsmeren in cirkelvormige bewegingen, dit stimuleert de microcirculatie van de huid en het goed opnemen van het verzorgingsproduct.
  • Geef je borsten elke week een schoonheidsmasker, dit geeft een prachtig resultaat en is zeer goed voor de veerkracht en de stevigheid van het weefsel.

Crèmes

Crèmes die collageen, elastine en plantaardige bestanddelen bevatten die een verstevigende, revitaliserende en stimulerende werking hebben zijn het meest geschikt voor uw borsten.

Thermale klei

In de handel zijn cosmetische preparaten verkrijgbaar van thermale klei die vermengd is met algen en plantaardige extracten. Het weefsel wordt versterkt en de huid wordt gereinigd met deze preparaten. Laat de klei minstens 15 minuten inwerken, 1 keer per week, dan met water afspoelen.

Fyto-extracten

De borsten worden verstevigd en de huid verfrist door cosmetische behandelingen met fyto-extracten (plantenextracten). Deze behandelingen bestaan meestal uit kompressen met een kruidenthee (het plantenextract wordt dan met kokend water overgoten) of een afreksel (het plantenextract wordt in koud water ondergedomeld dat daarna aan de kook wordt gebracht). Een gespecialiseerde natuurdrogist weet de juiste dodis. Het kompres maak je door door een doek nat te maken met de afgekoelde vloeistof om deze vervolgens op de ganse borstkas te leggen

Hieronder enkel fyto-extracten die de schoonheid van de borsten zeker ten goede zal komen:

  • galega: heeft een versterkende werking omdat het de bloedcirculatie in de borstklieren verbeterd.
  • hop: is al lang bekend als één van de belangrijkste ingrediënten bij de productie van bier. Hop zou echter ook een verstevigende werking op de borsten hebben. Onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen die zich bezighielden met het oogsten van bloeiende hop opmerkelijk stevige borsten hebben. Hop zou trouwens niet alleen een verstevigende werking hebben op de borsten maar ook over een werkzame stof bezitten die een gunstige invloed heeft op de vrouwelijke oestrogeenproductie.

Diode laser

Er zijn gespecialiseerde centra waar er gewerkt wordt met een diode-laser. Deze lasertechnieken stimuleren de aanmaak van collageen en elastine. De borsten worden steviger en het weefsel wordt versterkt.

Plaatselijke hydromassage met koud en warm water

Er bestaan apparaten met een roterende kop die bestemd zijn voor hydromassage van de borsten. De koude en warme waterstralen zorgen voor een afwisselend samentrekken en uitzetten van de haarvaten, dit zorgt voor een toenemende doorstroming van het bloed in de bovenste huidlagen. Lokale hydromassage stimuleert een toename van de zuurstofopname door de huidcellen, het gevolg is een versteviging van het weefsel en de huid. Heeft u geen apparaat met een roterende kop dan kunt u ook een gewone douchekop gebruiken om daarmee uw borsten met afwisselend warme en koude stralen te besproeien. Wil je een stimulerende hydromassage dan gebruik je enkel koud water. Je richt de koude straal op de borsten van beneden naar boven. Een effectieve massage met cirkelvormige bewegingen kan je ook doen met een washand of een spons gedrenkt in koud water. Een beha dragen die enkele uren, in een afgesloten bakje, in de ijskast heeft gelegen zal de spankracht van de huid verbeteren en geeft, vooral in de zomer, een aangenaam verkoelend gevoel. Voor een direct verstevigend effect kan je een minuut lang met een ijsblokje over de borsten wrijven. Een warm bad nemen doet de huid geen goed omdat de huid te veel verslapt en de spieren te veel ontspannen. Als u een warm bad neemt richt je na afloop best een koude waterstraal op uw borsten om de spankracht snel terug te krijgen.

Elektrostimulatie

Elektrostimulatie was vooral bekend bij sporters die het gebruikten tijdens hun trainingen, nu kan het door iedereen thuis toegepast worden met kleine apparaatjes met een lage spanning. 

Elektrostimulatoren, die door middel van zelfklevende elektroden op het lichaam worden geplakt, geven impulsen die samentrekkingen van de spieren veroorzaken waardoor de spieren sterker worden. Gebruik dit drie keer per week om de borsten te verstevigen, dit mag geen vervanging zijn voor gymnastiekoefeningen en lichaamsbeweging. Elektrostimulatie mag niet gebruikt worden als u een pacemaker heeft of lijdt aan epilepsie.