Een goede houding is enorm belangrijk

Vrouw zittenDe schoonheid van uw borsten is sterk afhankelijk van een goede houding en de juiste manier van bewegen. Heeft u een zittend beroep dan is dat heel nadelig voor uw borsten.

Vrouwen die vrij groot zijn of vrouwen die grote borsten hebben, hebben steeds de neiging om met naar voorhangende schouders en een gebogen rug te lopen. Indien men zo'n houding aanneemt dan lijken de borsten slap en hangend, een beeld dat trouwens werkelijkheid wordt aangezien het echt niet mogelijk is om met hangende schouders de borsten in de juiste stand te houden. Hoe jeugdig en mooi je borsten misschien op dit moment mogen zijn, een verkeerde houding zal na verloop van tijd het gevolg hebben dat de borsten lijken te verdwijnen in de borstkas en neigingen gaan hebben om slap te hangen. Wanneer u een dergelijke foute houding aanneemt, zal het gewicht van de zware borst geheel komen te liggen op de huid en niet ook op de borstspier: de huid is in dat gebied vrij dun en teer, door het gewicht zal de huid uitrekken. Wanneer u een juiste houding aanneemt zullen uw borsten gesteund worden door de grote borstspieren en blijven ze opgericht.

Een verkeerde houding kan zo'n gewoonte zijn dat het normaal lijkt. Dikwijls is er een verband tussen iemands fysieke houding en de psychische gemoedstoestand zoals depressie, onzekerheid, verlegenheid, angst,... In deze gevallen zal de nek naar voren buigen, de rug zich krommen, en is het hele lichaam gespannen. Als u zich echter rustig en zelfzekerd voelt dan is uw lichaamshouding ontspannen en soepel.

Het goed oprichten van het hoofd en rug en het mooi rechthouden van de schouders zal niet alleen een mooi resultaat op uw borsten hebben maar ook bijdragen aan een goed humeur. Een goede houding is een teken naar buiten toe, het is het resultaat van iemand die zich goed in zijn vel voelt en opgewekt is.

Een goed voorbeeld van een elegante houding wordt ons getoond door mannequins die met een boek op het hoofd oefenen om rechtop te lopen.

Latijnse dansDansen is een goede oefening om een mooie houding te krijgen. Vooral Latijns-Amerikaanse ritmes, waarbij de romp los van het bekken draait, stimuleren de spieren aan beide kanten van de wervelkolom waardoor ze in de juiste positie gebracht worden. Dezelfde goede houding kan je bereiken met sporten waarbij gekruiste bewegingen worden gemaakt, zoals borstcrawl of skiën.

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om de zithouding te controleren: dat betekent een rechte rug leunend tegen de rugleuning, de schouders mogen niet gebogen zijn en de knieën moeten naast elkaar staan. Wanneer u achter uw bureau werkt moeten de ellebogen op dezelfde hoogte zijn als uw werkblad.

Bron: Annalisa Zocco (2010). Borsten: hoe houd ik mooi en gezond? Rotterdam: De Driehoek ze