Al mijn vriendinnen hebben mooie borsten, ik niet!

vrouw met niet perfecte borstenBorsten zijn altijd een van de meest aantrekkelijke kenmerken van het vrouwenlichaam geweest. Deze bijzondere troeven worden niet alleen gewaardeerd door mannen, maar ook door vrouwen. Mooie borsten zijn iets dat elke vrouw graag zou willen hebben. Dus, als je niet wil onderdoen voor je vriendinnen en ook wilt pronken met dat perfecte decolleté, dan zijn hier enkele tips en trucs om je borsten er mooi te laten uitzien. Maar laten we eerst eens kijken naar welke factoren een invloed hebben op je cupmaat.

Wat bepaalt je cupmaat?

Genetica

Genetica speelt de grootste rol bij het bepalen van de grootte en vorm van je borsten. Als je moeder heel kleine borsten heeft, is de kans groot dat je dit voorbeeld volgt.

Gewicht

Gewicht is ook een belangrijke factor en zelfs een gewichtstoename van slechts twee of drie kilogram kan de grootte van je borsten beïnvloeden. Hetzelfde gebeurt als je afvalt, dan worden je borsten kleiner.

Natuurlijk zijn er zowel magere vrouwen met van nature grote borsten als vrouwen met een hoger gewicht met kleine borsten. Dat is een voorbeeld van de grote kracht van genetica!

Menstruatie

Je menstruatie kan ook behoorlijk duidelijke veranderingen in de grootte, textuur en vorm van je borsten met zich meebrengen. Tijdens de tweede helft van je cyclus, naarmate je dichter bij je menstruatie komt, stimuleert progesteron de vorming van melkklieren, waarvan wordt gezegd dat ze zwelling veroorzaken en dat je borsten er wat groter uitzien. Sommige hormonale anticonceptiemethoden bevatten oestrogeen en progesteron, die oedeem of waterretentie kunnen veroorzaken, wat mogelijk ook van invloed kan zijn op je borstomvang.

Zwangerschap

Zwangerschap is natuurlijk de grootste factor bij borstveranderingen en tijdens en na de zwangerschap kunnen uw borsten hun grootste omvang ooit bereiken, wat voor hen net zo traumatiserend is als voor u! Na het geven van borstvoeding of het afkolven gaan de borsten van sommige vrouwen terug naar de grootte van vóór de zwangerschap, maar vaker krijgen de borsten een geheel nieuwe vorm en maat, meestal iets groter, vooral als u meerdere baby's heeft gehad.

Heeft je vriendin zwangerschapsborsten en is dat de reden waarom ze mooier en voller zijn? Dan heeft het helaas geen zin om te vergelijken. Zwangerschapsborsten zijn een echt fenomeen - de borsten van een zwangere vrouw kunnen tijdens de zwangerschap verschillende cupmaten groeien dankzij hormonale veranderingen, zoals een toename van progesteron. Hoewel je borsten al melkkanalen hebben, helpt progesteron je lichaam om meer melkkanalen en melkklieren te produceren om de borsten klaar te maken voor het voeden van een baby.

Menopauze

Ben je boven de 40, dan zijn je borsten niet meer hetzelfde als toen je 15 was. Bij het naderen van de menopauze hebben hormonale veranderingen invloed op de grootte en vorm van je borsten. Wanneer de oestrogeenspiegels dalen, raakt het bindweefsel in de borsten uitgedroogd en verliest het zijn elasticiteit. Bovendien stopt het borstweefsel, dat zich doorgaans voorbereidt om melk te maken, en begint het een beetje te krimpen. De borsten van de meeste vrouwen zullen na verloop van tijd minder stevig worden, en dat is volkomen normaal. Dit komt grotendeels door een verandering in de elasticiteit van de huid en uitgerekte ligamenten.

Wat kan je doen om je borsten aantrekkelijker te maken?

  • Draag een beha die goed past.
  • Verwen je borsten met een hydraterende crème na het douchen. Hierdoor blijven ze zacht en soepel.
  • Normaal douchen we met warm water, maar als je je douche eindigt door koud water op je borsten te spetteren, worden de weefsels van je borsten strakker. Het spatten van koud water stimuleert de bloedsomloop en verbetert de celuitwisseling.
  • Zorg dat je voldoende beweegt en gezond eet.
  • Je houding is een factor die een groot verschil maakt in je uiterlijk en de vorm van je borsten. Dus als je staat of zit, houd dan je rug recht en wees trots op je borsten.
  • Wanneer niets van bovenstaande helpt, kun je plastische chirurgie overwegen.

Vergeet vooral dit niet: om het even hoe je borsten er uitzien, ze zijn - net als jou - geweldig en uniek!

Bronnen: Beaumonde en Gezondheidsnet